3D-CaddIT Facebook strana

facebook_logo_become_a_fan.jpg

3D-CaddIT Virtuelni sajam

efair4u_posetite_nas_na_sajmu.gif

Glavni meni

VESTI
AKCIJE
3D Printeri MAKERBOT
3D Printeri 3D SYSTEMS
3D Printeri SOLIDSCAPE
3D Printeri EnvisionTEC
3D Skeneri CREAFORM
3D skeneri ARTEC
3D skeneri SENSE
3D Softver
SMART interaktivne table
CANON digitalni printeri
WASATCH SoftRIP
CONTEX skeneri
CRUSE skeneri

Saradnici:

3dsvet_logo1.jpg

Autorizovani za:

makerbot_authorized_reseller.png

3ds systems logo.jpg

envisiontec-logo_naslovna.jpg

solidscape-high-precision-logo.jpg

creaform logo.jpg

artec-group-logo_naslovna.jpg

smart technologies - logo_web.jpg

contex_partner_skeneri_levo.png

cruse_logo.png

canon_large format solutions_partner_2011_cmyk.jpg

wasatch-logo-naslovna.jpg

Registracija:

Anketa:

Posetili ste naš website jer Vas zanimaju:
 
Princip rada 3D Systems 3D printera PDF Ispis E-mail

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Klikom na gornje slike možete videti grafički prikaz principa rada 3D Systems 3D printera.

 

Princip rada 3D Systems 3D printera ikona_pdf_web.png

 

 

Princip rada:

 • CAD softver eksportuje datoteke u standardne formate za 3D štampu - eksportovani fajl je u suštini mreža koja kreira 3D volumen.
 • ZPrint softver, koji se standardno isporučuje uz sve 3D Systems 3D printere, "seče" model u 3D datoteci u stotine/hiljade digitalnih slojeva, od kojih svaki odgovara sloju modela koji će biti isprintan.
 • Svaki sloj se štampa jedan iznad drugog, sve dok se model ne završi.
 • Kada korisnik pokrene štampač opcijom "3D Print", ZPrinter se prvo zagreva na radnu temperaturu, puni radnu komoru sa prahom i, ako je neophodno, automatski podešava print-glave.
 • ZPrinter započinje izgradnju modela sloj po sloj, tako što se iz jedne radne površine nanosi sloj radnog materijala (prah) u drugu radnu površinu.
 • Print-glave na radni sloj materijala (praha) nanose bezbojni binder (vezivo) kod monohromatskih, odnosno binder i boje kod kolor 3D printera, sloj po sloj. Ovaj korak se ponavlja sve dok se ne završi kompletan model.
 • Binder u suštini vezuje prah u čvrsti model, ostavljajući ostatak randnog materijala (praha) za reciklažu i ponovno korišćenje.
 • Nakon svakog sloja pokretni mehanizam spušta radnu površinu pripremajući je za naredni sloj.
 • Proces se ponavlja dok kompletan model ne bude završen.
 • Nakon što 3D printer završi sa izradom modela, potrebno je sačekati da se model stvrdne. Nakon toga mašina automatski usisa ostatak praha za ponovno korišćenje.

 

Pogledajte interaktivnu prezentaciju principa rada 3D systems 3D printera klikom na How 3D Printing Works.

 

Odgovori na često postavljana pitanja:

 • Kolika je debljina sloja (tačnost) i brzina koju printer može postići?

ZPrinter odlikuju izrazita tačnost i kvalitet izrade jer je debljina sloja koji je moguće naneti jednim prolazom između 0,089 i 0,102 mm. Brzina štampe zavisi od kvaliteta, odnosno debljine sloja koju izaberemo. ZPrinter štampa 3D modele vertikalnom brzinom od 20 do 28 mm/h. 

 • Kolika je najveća moguća dimenzija izrade modela?

Najveće dimenzije modela koje printer može izraditi su 254 x 381 x 203 mm. Međutim, navedene dimenzije Vas ne ograničavaju u Vašim potrebama, jer je model veći od tih dimenzija jednostavno podeliti na više manjih, izraditi ih, a zatim sastaviti u taj isti veći kompaktni model. Za navedene operacije uz printer Vam je priložena odgovarajuća programska oprema. 

 • Kakav je kvalitet izrade, kompatibilnost s radnim okruženjima te koji su zahtevi prostora?

Printer štampa u rezoluciji do 600 x 540 dpi te time stvara potpun izgled Vašeg modela. Pristup printeru je vrlo jednostavan, preko TCP/IP adrese neposredno sa mreže. Printer podržava operativne sisteme Windows 7, Vista, XP Professional, svi na 32-bita i 64-bita. Zbog izuzetno tihog rada i malih dimenzija, od 74 x 79 x 140 cm pa do 188 x 74 x 145 cm, printer je moguće instalirati u bilo koje radno ili kancelarijsko okruženje bez potrebe za nekim dodatnim prostorijama. 

 • Koje ulazne formate printer podržava i ko su referentni kupci ove tehnologije?

Contex-ova priložena programska oprema kao ulazne formate podržava STL, VRML, PLY, 3DS, ZPR. Izuzetna primenljivost, preciznost, brzina i povoljna cena sigurno su njegovi najbolji aduti koje su prepoznale neke od najuspešnijih firmi na svetu kao što su Sony, Fisher-Price, Adidas, Canon, NASA, Lockheed Martin, BMW, Porsche, Bell Helicopter, General Motors Corporation, Whirlpool, Hewlett Packard, Motorola..., a u Srbiji Mašinski fakulteti u Beogradu i Kragujevcu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu i nekoliko privatnih firmi u Beogradu.

 

 
© 2017 3d-caddit
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.